Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безработицата, пътищата и паркингите и екологията са най-сериозните проблеми в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Безработицата, състоянието на пътищата и екологията са най-сериозните проблеми за дупничани, става ясно от онлайн проучване, организирано от Община Дупница за  приоритетите за  развитието на града и района през предстоящия Програмен период 2021-2027 год.

В продължение на един месец жителите на града и селата имаха възможност чрез попълване на анкета да посочат  най-

Най-голямо е недоволството от ВиК-инфраструктурата, която е посочена от 90% от участвалите в допитването. Друг сериозен  проблем е състоянието на автобусите за обществен транспорт. Дупничани искат повече пешеходни зони, алеи за велосипеди, изграждане на повече зелени площи в междублоковите пространства, спортни площадки със съоръжения, места за паркиране, подобряване на материалната база в здравеопазването.

На първо място жителите на общината отбелязват като проблемни секторите „Икономика и заетост“. На второ място е отбелязан сектор „Градска и селищна среда“.

Здравеопазването е на четвърто място с 12%, а на пето място гражданите определят като проблемна „Околната среда“. С по 9%, на шесто място са поставени „Административното обслужване“ и „Сигурност и обществен ред“.

Намаляване на безработицата и подобряване на пътищата са два от конкретните моменти, които посочват анкетираните. Сериозен проблем е липсата на паркинги, което са посочили 68%.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна