Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доминик Тийм на четвъртфинал след петсетов мач

Доминик Тийм ликува след последната точка.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австриецът Доминик Тийм трябваше да играе пет сета, но след 3 часа и 36 минути игра, но все пак успя да победи французина Юго Гастон с 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3 и да се класира за четвърфиналите на "Ролан Гарос".

Поставеният под номер 3 в схемата Тийм, който преди по-малко от месец спечели Откритото първенство на Съединените щати, взе първите два сета срещу 239-ия в световната ранглиста левичар, но французинът започна да действа с крайно нестандартни и дори рисковани удари (като поредица от къси топки) и бе съвсем близо до това да поднесе най-голямата изненада от началото на турнира.

Гастон, който в предишния кръг отстрани Стан Вавринка, спечели третия сет след решителен пробив в 12-ия гейм за 7:5, а в четвъртия сет проби подаването на Тийм за 3:1 и не допусна повече колебания.

До средата на решителния пети сет изглеждаше, че Гастон може да завърши обрата си, но в последните геймове класата на Тийм си пролича в пълна степен. Австриецът първи стигна до брейкбол в осмия гейм, който веднага успя да реализира, за да поведе с 5:3. В следващия гейм участващият с "уайлд кард" Гастон имаше възможност да върне пробива, но Тийм отрази този шанс и при втория си мачбол затвори срещата.

В четвъртфиналите на турнира Тийм ще играе с аржентинеца Диего Шварцман, който далеч по-лесно се наложи над италианеца Лоренцо Сонего с 6:1, 6:3, 6:4.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени