Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите от ГЕРБ искат оставката на депутата от БСП Иво Христов

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Младежката организация на ГЕРБ поиска оставката на депутата от БСП Иво Христов заради негови думи в интервю за национална медия, в което нарича българското общество "инфантилно". Председателят на младежката структура на ГЕРБ Георг Георгиев призова лидера на БСП Корнелия Нинова да обяви дали подкрепя, или се разграничава от думите на проф. Иво Христов. 

На брифинг в централата на ГЕРБ бяха излъчени на запис думите на социалиста Иво Христов, станали повод за поисканата оставка:

"Вижте как са ни подкарали нас. Преди 30 и кусур години ни управляваше Тато, след това дойде Командира, след това дойде Дедо, сега Баце. Предполагам, че следващия трябва да бъде пак някакъв такъв - родителски надзор да осъществява върху инфантилното българско население".

Тези думи Георг Георгиев окачестви като „унизителен рецидив“ и от името на Младежката организация на ГЕРБ настоя за оставката на депутата:

"Кракто време, след като българите бяха определени в 80 процента като „дебили“, днес проф. Иво Христов нарече, цитирам: "инфантилното българско население". Смятаме, че проф.Иво Христов вече няма нито моралното, нито политическо право да представлява българския народ в Народното събрание".

Освен лидерът на БСП Корнелия Нинова, Георгиев призова и Младежката организация на БСП за позиция и дори за снемане на доверието си от Иво Христов, както направиха нейни представители по отношение на евродепутата Елена Йончева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени