Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 компании участват в Дните на кариерата за технологичния бизнес

| обновено на 08.10.20 в 14:23
Снимката е илюстративна
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В разгара на Covid-кризата, когато безработицата растат, десетки компании търсят кадри за високоспециализирани позиции.

Водещите високотехнологични сектори на българската икономика в голямата си част остават незасегнати от пандемията и чрез гъвкави решения запазват пазарните позиции и своите печалби.

Повече от 30 компании в сферата на информационните технологии, комуникациите и аутсорсинга и десетки посетители се срещнаха в рамките на Дните на кариерата за технологичния бизнес - едните, с очакване да попълнят недостига на специалисти, а другите - да открият своето по-добро работно място.

Страната ни разчита на сектора на високите технологии, за да развива икономиката – дигитално, умно, зелено и с перспектива. Повече от 90% от IT фирмите се намират в София, огромната част от специалистите са тук.

„По време на социалната изолация IT секторът постави иновативните решения, за да продължат да работят останалите бизнеси… Благодарение на този сектор София се нарежда в топ 20 на градовете на бъдещето в много класации“. Това каза при откриването на форума зам.-кметът на София Генчо Керезов.

Симеон Костадинов от водеща компания, производител на интегрални схеми, е убеден, че високоспециализираните кадри няма да останат без работа в кризата.

Кариерният форум ще обиколи още Пловдив, Варна и Габрово.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна