Eмисия новини
от 21.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

"Интелигентната музика 4" учи деца и младежи на програмиране

Снимка: “Алтернативен свят Оренда

Сдружение “Алтернативен свят Оренда” организира работилница по музикално програмиране за деца и младежи в рамките на инициативата “Запознайте се и програмирайте” по повод Европейска седмица на програмирането. 

На 11 октомври онлайн изданието на “Интелигентната музика 4” ще отведе участниците в звукозаписното студио на АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” в Пловдив, за да проследят процеса по създаване на музикално произведение от звукозаписа на музикални инструменти и гласове до обработката и мастеринга чрез музикален софтуер. 

Звуковият инженер д-р Тихомир Радев от АМТИИ “Проф. Асен Диамандиев” и фасилитаторите на събитието Милена Великова и Деница Йорданова от Сдружение “Алтернативен свят Оренда” ще запознаят участниците с основните елементи на музикалното програмиране и ще обсъдят конкретни идеи за работа с музикален софтуер.

Днес съвременните технологии ни позволяват да създаваме музика по всяко време и на всяко място, стига да знаем как. Музикалното програмиране може да бъде забавно и достъпно, обединявайки интересите на децата към компютърните технологии и музикалното изкуство. Синтезатори, секвенсъри, ефект процесори, дигитални рекордери, семплиране са само част от думите, с които описваме музикалното програмиране.

Подробности за работилницата можете да чуете от Милена Великова.в интервюто на Петя Калнакова.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от