Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният редактор Весела Владкова между ските, къмпинга и външната политика

Снимка: Иван Русланов

Моят път като журналист започна в Радио България, в немска редакция. През 1993 година постъпих след конкурс. Работата ми беше изключително интересна – на ръба между журналистиката и превода. Предполагам, че оттам е тръгнал интересът ми към света и международната политика“. Това сподели в рубриката „От другата страна на радиото“ на предаването „Хоризонт за вас“ международният редактор Весела Владкова, водещ на „Събота 150“ по „Хоризонт“.

Германия винаги е присъствала в живота ѝ. На 13-14 години отива там със семейството си, тъй като баща ѝ е бил журналист и е работел като кореспондент.

Весела Владкова допълни:

„Нашата работа е да приближим външната политика към аудиторията си. Нашата задача е не само да информираме, но и да създаваме вкус и интерес към случващото се около нас“.

По думите ѝ България продължава да е като бяло петно на картата, включително и за колегите журналисти:

„Затова те са по някакъв начин зависими от помощ оттук, на място. Работила съм доста време за ZDF. Пиша и за Австрийската информационна агенция (АПА)“.

От тригодишна Весела Владкова кара ски, по-късно е тренирала лека атлетика и дълги години волейбол.

„Това е възпитание, което не искам да ми е липсвало в детството. Никога нищо не е било насила, просто ми е бил показан път от моите родители… Спортът е здраве“.

Друга нейна слабост е животът на къмпинг.

„Аз съм израснала на палатка. Дори имаше период, в който дори смятах караваната и кемпера за прекалено голяма цивилизация“.

Интервюто с Весела Владкова можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна