Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ботев изпусна победата над Етър в последните секунди

Ботев изпусна победата над Етър в последните секунди
Снимка: facebook Ботев (Пловдив)

Отборите на Ботев (Пловдив) и Етър (Велико Търново) завърши 1:1 в мач от деветия кръг на Първа лига по футбол. Това бе първата среща на "жълто-черните" под ръководството на новия треньорски тандем Петър Пенчев и Георги Онов. Гостите изравниха резултата в самия край на двубоя. Преди двубоя на входовете на стадиона бяха сложени кутии, в които феновете пускаха пари за спасението на любимия си "жълто-черен" тим.

В 5-ата минута Славчо Шоколаров стреля, но Христо Иванов запази вратата си суха. Домакините продължиха да бъдат по-активни и стигнаха до гол. В 18-ата минута Тодор Неделев центрира, вратарят на гостите се размина с топката и от това се възползва Джонатан Перейра, който от удобна позиция реализира гол за 1:0. Гостите опитаха да реагират. В 26-ата минута Пламен Крачунов насочи топката с глава към съотборника си Преслав Боруков, но Георги Аргилашки се намеси навреме и хвана топката. Пет минути  по-късно Тодор Неделев намери Филип Филипов на удобна позиция, който обаче стреля в тялото на противников бранител и спечели единствено корнер.  "Канарчетата" започнаха по-уверено второто полувреме. В 47-ата минута Тодор Неделев изведе Димитър Тонев сам срещу вратаря на великотърновци. Младият талант на домакините стреля неточно, а можеше да подаде на съотборника си Атанас Илиев. В 62-ата минута Атанас Илиев излезе сам срещу Христо Иванов, но не успя да го преодолее. 

Три минути по-късно "болярите" организираха опасна атака, при която Преслав Боруков стреля, но  Георги Аргилашки хвана коженото кълбо. В 57-ата минута Даниел Пехливанов излезе сам срещу Георги Аргилашки  и стреля, но вратарят на пловдивчани спаси. В 62-ата минута Атанас Илиев излезе сам срещу Христо Иванов, но не успя да го преодолее. След 15 минути по-късно  Мите Цикарски намери центрира към  Атанас Илиев, който с глава прати топката над вратата на противника. В 83-ата минута Тодор Неделев центрира, но Атанас Илиев отправи неточен удар.

Дебют за Ботев  направиха новото попълнение Салиф Сисе и Димитър Пройчев, които влязоха в игра в края на срещата. В последните секунди на третата минута на даденото от рефера продължение след разбъркване пред вратата на домакините Преслав Боруков изравни за 1:1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна