Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

104-та вечер на протест: Остра реакция за маските на открито, спомен за Милен Цветков

| обновено на 21.10.20 в 07:42
Снимка: БГНЕС

Участниците в 104-ия антиправителствен протест в София реагираха остро срещу въвеждането на задължително носене на маски на открито от четвъртък. Демонстрацията по традиция започна под прозорците на властта и продължи с шествие до Орлов мост, който остана блокиран малко повече от час. Протестът премина спокойно и без инциденти.

„Маските ни ги слагат, не за да ни предпазят от вируса, а да ни затворят устата“. Това е мисъл на журналиста Милен Цветков и бе цитирана точно в деня, когато се навършва половин година, след като той загуби трагично живота си при тежък пътен инцидент.

По време на 104-тия антиправителствен протест бяха заклеймени глупавите, както протестиращите ги определиха, решения на властта.

Прозвучаха призиви: „Без маски! Това е пълен абсурд, което се случва!“

Междувременно Арман Бабикян от „Отровното трио“ обяви, че са поканени извънпарламентарни политически формации на среща, за да се осигури честността на предстоящия вот:

„Аз вярвам, че всички те ще се отзоват, за да положим колективни добронамерени усилия, защото урните в България са повече от 12 600 и наистина ще се изискват доброволци, ще се изискват усилия.

Ние нямаме крадените пари на властта, но сме длъжни да опазим конституционните права на българите, а именно -  свободата  и честността на изборите в България".

По-рано пред „Хоризонт” Бабикян уточни, че са поканени три политически формации – „Демократична България”, „Изправи се” на Мая Манолова и „Има такъв народ” на телевизионния водещ Слави Трифонов. Очаква се срещата да е в началото на следващата седмица

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна