Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Видеоклип представя България като ИТ център с дългогодишни традиции

Снимка: Noble Hire

Вдъхновяващо видео, посветено на технологичния сектор в България, разпространи българската компания Noble Hire. В него са представени дългогодишният опит и традиции на страната ни в областта на иновациите. Включени са и разнообразни примери - от компютъра на Джон Атанасов, през безстепенната автоматична скоростна кутия на Румен Антонов, дигиталния ръчен часовник и достига до автоматично отговарящата телефонна машина.

Екипът на платформата, която помага на ИТ специалистите да намерят най-подходящата работа за тях, отчита двойно увеличение на броя обяви за работа през последните месеци. Очакванията са, че българските компании ще започнат да наемат повече хора през есента.

Новият клип има за цел да привлече и международни технологични фирми и да наемат през дружество ИТ специалисти у нас. В него страната ни е представена като добре развит технологичен център с една от най-бързите интернет връзки в света. В по-широк план той цели да популяризира страната ни като дестинация за технологични инвестиции с качествени специалисти и добре развита екосистема.

„С клипа искахме да покажем, че България не е новопоявил се хъб, а имаме ИТ традиции от десетилетия. В момента по света сме утвърдени по-скоро като аутсорсинг център. Но целта е да им кажем, че сме добър избор и за продуктова дестинация“, обясни пред Радио София Георги Иванов от компанията, направила видеото.

Клипът е на английски с български субтитри и тепърва ще бъде разпростаняван по-усилено и в утвнърдени технологични хъбове в чужбина.

Чуйте разговора на Петя Калнакова с Георги Иванов.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от