Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ханзи Флик: Бяхме хладнокръвни пред вратата на Атлетико

Флик дава наставления на автора на третия гол за Байерн Толисо.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Старши треньорът на Байерн Ханзи Флик похвали своите футболисти след разгромната победата с 4:0 над Атлетико (Мадрид) в Мюнхен на старта на Шампионската лига.

"Играхме по отличен начин срещу много труден съперник. Бяхме хладнокръвни пред вратата на Атлетико. Доволен съм от резултата, вкарахме четири прекрасни гола. Беше важно да започнем с победа. Томас Мюлер знае как да намира празните пространства. Той управлява отбора на терена и винаги кара останалите да отиват напред", заяви наставникът на актуалния носител на трофея.

"Кингсли Коман беше невероятен. Нямам нищо против да стане голмайстор. Попаденията му в Шампионската лига не са никак малко. Смених Роберт Левандовски, защото сезонът ще е много натоварен и за него няма да е добре да играе във всеки мач по 90 минути", обясни Флик.

Това беше 20-и мач под негово ръководство, в който Байерн вкарва 4 или повече гола. Най-безпощадни баварците бяха срещу Барселона (8:2) на четвъртфиналите в Шампионската лига през миналия сезон, а в началото на този разгромиха Шалке с 8:0 в Бундеслигата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна