Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Балъков очаква победа на ЦСКА 1948 срещу Славия

Красимир Балъков
Снимка: БГНЕС

Главният мениджър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков заяви, че очаква неговият тим да победи Славия в предстоящия мач помежду им. Срещата е в неделя от 13:30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Балъков бе категоричен, че неговите играчи няма да подценят "белите", които от началото на сезона се представят доста колебливо и заемат предпоследното 13-то място в Първа лига.

"Очаквам да запишем победа срещу Славия. Не може да се говори за подценяване. Те са изключително силен съперник. Не само победата, която направиха в последния мач. Имаха проблеми в началото на първенството, но ние сме наясно със силните им страни. Надявам се да ги неутрализираме и да играем нашия футбол, който искаме да практикуваме и в края на мача да се поздравим с победа", започна той на пресконференцията си в Пресклуб „България“.

"Отборът показва това, което искаме от него. Влезе много силно в мача за купата. Това е най-хубавото от това, което се получи. Мачът ни даде възможност да пуснем трима млади футболисти и да им дадем възможност да опитат от мъжкия футбол. Смяната на един треньор има реакция. Славия познава Тарханов, както и обратното. Това попромени самочувствието и желанието за промяна в тях се вижда. Мачът няма да бъде лесен, но ние имаме собствени цели и искаме да побеждаваме във всеки мач. Камбуров го спестихме в мача с Ботев (Враца). Сега се чувства в много добро състояние, тренира с отбора и с него няма да имаме проблем. Георги Русев е проблемът с контузените футболисти. Радостно е, че Чочев и Орачев, който направи 90 минути за Купата, са в добро състояние. Имаме избор за този мач, няма проблеми", обясни мениджърътт.

Балъков също така коментира и загубите на ЦСКА София и Лудогорец на старта на Лига Европа. „За клубния ни футбол е жалко, че нито един от двата отбора не успя да победи в Лига Европа. И двата отбора са подновени с много нови футболисти в редиците си, но те не бяха взели участие в подготовката. Пристигаха по време на игровия период, но това е картината в българския футбол. Причината е, че не можем да отговорим с финанси на другите европейски клубове. Да се обиграят в подготовката, да правят тренировки. За мен това е причината сега Лудогорец и ЦСКА да не дават максималното, на което са способни. Стискаме палци, защото за всеки един български отбор е добре други да печелят. Това са мои виждания и по принцип винаги е добре отборите да вървят напред и да носят авторитет на футбола ни, който не се котира така в Европа", завърши той. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна