Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спират плановите операции в Плевенско до 30 ноември заради коронавируса

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Заради увеличаващ се брой на заразените с коронавирус, спират плановите операции в Плевенска област. Мярката е до 30 ноември, съобщиха от РЗИ. 

15 са приетите за лечение с коронавирус в инфекциозната клиника на Университетската болница "Д-р Георги Странски", където основно се лекуват пациенти с Covid-19, каза Момчил Цветков, говорител на лечебното заведение: 

"Спрени са със заповед плановите операции и плановият прием в Плевенската университетска болница до края на месец ноември. Спешността продължава, разбира се. Ние няма как да не обърнем внимание на спешно- и диспансерно болните. Тук говорим за спешни случаи, спешни операции, онкоболни, но като планов прием и планови операции засега, до изясняване на обстановката Covid-19, са спрени до края на ноември със заповед от РЗИ. 15 човека с Covid в Клиника по инфекциозни болести и 14 с други заболявания, предимно хепатит. Вероятно до няколко дни клиниката ще се напълни и ще се наложи откриването на ново отделение за Covid болни".

Медицинският университет (МУ) в Плевен излезе с призив към студенти и бъдещи медицински сестриКампанията цели да подпомогне двете университетски болници извън Covid отделенията. Ръководството на Медицинския университет се обръща към стажант-лекарите, както и студентите и медицинските сестри от 4 курс. Стажантите ще бъдат назначени на трудови договори, като времето на договора, ще се зачита за преддипломен стаж.

Репортаж на Латинка Светозарова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна