Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байер (Леверкузен) продължава без загуба

Карил Белараби от Байер е изпреварил защитник на Аугсбург.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Байер (Леверкузен) се наложи с 3:1 над гостуващия Аугсбург в последната среща от петия кръг на германското футболно първенство.

Играчите на поландския наставник Петер Бос продължават без загуба от старта на сезона в Бундеслигата, като с актив от 9 точки се изкачиха на четвъртата позиция в класирането, на 4 точки зад лидера РБ Лайпциг.

Аугсбург допусна второ поредно поражение и вече в три мача няма успех, заради което се свлече на 11-ото място със 7 точки.

Домакините имаха превъзходство и поведоха в резултата още в 16-ата минута, когато Лукас Аларио се разписа от дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле на Рафаел Франбергер.

Капитанът на домакините Ларс Бендер се контузи и беше заменен принудително след малко повече от половин час игра, а в 51-ата минута Аугсбург изравни срещу хода на играта, след като Даниел Калиджури засече подаване в пеналта на резервата Рубен Варгас за 1:1.
Байер натисна в търсене на нов гол и в 66-ата минута Леон Бейли беше близо, но нацели напречната греда.
Четвърт час преди края домакините все пак стигнаха до попадение. Надийм Амири центрира от фаул и аржентинецът Аларио с глава прати топката в мрежата.

В самия край на срещата вратарят Рафал Гикевич отиде в наказателното поле на съперника, но центрирането от корнера не беше добро и Лукаш Храдецки улови. В последвалата контраатака Бейли подаде на Муса Диаби, който оформи крайното 3:1 в опразнената врата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна