„120 хиляди души са заетите в ресторантьорския сектор. Мерките през пролетта бяха насочени именно за тях, защото наистина пострадаха и ресторантьорският и туристическият сектор бяха сред тях. Между март и май почти изчезнаха чуждестранните туристи, тези сектори бяха затваряни на няколко пъти, после имаше ограничения".
"Подходът сега е доста по-балансиран, защото се дава превес на регионалните мерки сега по отношение на риска – там, където има проблем с пандемията, се вкарват рестрикции", посочи Стайков.
"Проблемът в момента е локализиран – няма логика да се затворят всички заведения. Това липсваше в политиките при първата вълна, докато сега подходът се регионализира и той е правилният“, коментира още Стайков:
"Самата идея за протест ми се струва доста несериозна. Има си процедура за обжалване на решенията. Подходът трябва да е нормален. Няма логика да гледаме как във всички държави се върнаха толкова много ограничителни мерки, а у нас на този фон мерките са толкова либерални, че просто няма сравнение", категоричен беше Стайков.
Още по темата можете да чуете от звуковия файл.