Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трябва ли да чакаме взрив от заболеваемост, за да затворим училищата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"В момента консумираме ефекта от присъственото започване на учебната година" – каза проф. Коста Костов и определи отварянето на училищата като грешка и като провален опит за добиване на т.нар. "колективен имунитет".

"Не трябва да чакаме случаите на заболявания от Covid-19 в училищата да станат толкова много, както в Търговище, Разград и други – и чак тогава да взимаме мерки", каза директорът на 119-о столично училище Диян Стаматов в "Нашият ден" по повод колебанията дали училищата повсеместно да минат отново на дистанционно обучение. 

Ситуацията в страната, при която беше премината нова граница от 2 хил. заразени на ден, поставя под въпрос взетото решение на МОН за индивидуални решения на директорите на училища във всеки различен момент от развитието на пандемията.

"Няма как да има праг, след който да се преминава на дистанционно обучение. В Търговище след случая с починалия учител учениците отказаха да посещават училището. Няма как да се сложат под общ знаменател всички училища в страната", каза още Диян Стаматов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна