Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Климент Атанасов с нови картини, посветени на пандемията

Изложба живопис и скулптора подредиха двама бургаски творци – Климент Атанасов и Димитър Рашков – в Градската художествена галерия "Петко Задгорски". Експозицията неслучайно носи заглавието "След 10 години", тъй като показва събраните творби на авторите и тяхното израстване след първата им обща изложба преди десетилетие, споделя художникът Климент Атанасов.  

"Това е едно предизвикателство за изложба, която преди 10 години бяхме направили съвместна с Митко Рашков и моя милост и решихме тази година отново да направим, за да видим колко сме се променили и и двамата. Да видим чисто визуално по какъв начин отново ще стоят моите картини и неговата пластика и скулптури. Мисля, че се получи интересна изложба. Поне това, което аз показвам, е минималистични неща и само няколко нови работи, които са посветени на тазгодишното лошо време за живот, с напуканите земи, черепите и отлитането в небитието, като символа на което е разпънатият Христос".

Климент Атанасов е възпитаник на Националната художествена академия и е един от най-интересните творчески активни български художници, определян е и като „Човек на света“.

Той е носител на ордена „Чест и мъжество“, който Световната организация за духовно наследство, със седалище в Израел, присъжда на българин.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени