Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Павлина Михайлова: Спешно се търсят донори на плазма

Снимка: лечение с кръвна реконвалесцентна плазма кръводаряване / Снимка: БГНЕС

В тези тежки дни, когато коронакризата у нас се задълбочава, дни, изпълнени със страхове у едни и егоизъм и злоба – у други, един човек успява да даде искрици надежда, че все още има хора, готови да направят добрина за другия, че все още съществува емпатия сред нас, успява да върне вярата в хората и да покаже как може да се помогне на болните от Covid, а и надеждата, че има лечение за тежките случаи.

Това е д-р Павлина Михайлова, която е председател на Сдружение за лечение на Covid-19 с реконвалесцентна плазма и същата група във Фейсбук, която за кратко време събира все повече приятели.

Едни от тях споделят, че са болни в момента и чакат с нетърпение да оздравеят, за да станат донори и да помогнат на тежките случаи, други благодарят за грижата и готовността за помощ. Павлина Михайлова е лекар и журналист, писател и поет. Доброволец по призвание.

Тя е консултант по екология, сценарист на документални филми за националните ни паркове, отличени на филмови фестивали, автор е на книги за природата и нейното опазване и на стихосбирката „Слънчево изригване“. 

Чуйте д-р Павлина Михайлова за лечението на тежкоболните случаи с плазма и необходимостта от донори за нея!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна