Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриват триажен кабинет в Дупница

Снимка: Кирил Фалин

Триажен кабинет се открива следващата седмица в Дупница, който ще улесни максимално работата на свръхнатоварените лекарски екипи от общинската болница и в „Спешна помощ“ в условията на пандемията от Covid-19, казаха от кметската администрация.

Кабинетът няма да има  функции на лекарски дежурен кабинет, който да диагностицира всякакви заболявания, а ще бъде с насочващи функции при грипоподобни симптоми.

Избрана е сградата в двора на бившия юндом „Олга Стоянова“, която се ремонтира и преустройва. Изборът не е случаен -  в непосредствена близост е до Спешното отделение, до общинската  болница и офиса на РЗИ в Дупница.

Обзавеждането също е осигурено, а средствата - както за ремонт, така и за медицинския персонал, се поемат изцяло от Общината.

Изготвен е точен бюджет за месец ноември, планират се и за следващите 3 месеца, в които кабинетът ще работи. Ако се наложи, кабинетът ще функционира и след това, а за това ще са необходими разходи, които общината ще поеме.

Триажният кабинет ще е безспорно улеснение за лекарските екипи при ситуацията с Covid пандемията и прогнозираната грипна епидемия, както е всяка зима, коментират медици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна