Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп - Байдън - ден преди сблъсъка

| обновено на 02.11.20 в 17:22
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В САЩ започна обратното броене преди утрешните избори. Президентът Доналд Тръмп призова привържениците си да отидат до урните, за да заличат преднината на демократите, които са по-активни в предварителното гласуване. В него вече са взели участие рекордните 95 милиона души.

В маратон от митинги се впусна Доналд Тръмп в края на кампанията в опит за втори път да опровергае прогнозите, както го направи преди четири години, побеждавайки Хилари Клинтън

Сега Джо Байдън също води в проучванията. В щаба му обаче имат притеснения, тъй като подкрепата за кандидата на демократите е стигнала пик в средата на октомври и оттогава е тръгнала надолу. Затова пък рейтингът на Тръмп расте. 

Той си е поставил за цел да мобилизира електората си с последна блицобиколка в така наречените колебаещи се щати в 10 предизборни митинга за два дни.

Ще спечелим още четири години в Белия дом, повтаря Тръмп от трибуната на масовите прояви.   

"Покажете на Джо Байдън и Демократическата партия какво смятате за техните десетилетия на предателства и злоупотреби", каза Тръмп на привърженици в Мичиган. В Северна Каролина заяви, че се готви за съдебни битки, свързани с изборите, по-специално заради гласуването по пощата. В Айова беше категоричен, че той, а не Байдън е най-добрият вариант начело страната в икономическото възстановяване след пандемията.

Догодина ще имаме най-добрата година.

Джо Байдън също обеща да се заеме с пандемията, но подчерта, че първо трябва да бъде победен друг вирус - Доналд Тръмп. 

"Остават само два дни и ще сложим край на това президентство, което от самото начало цели да ни раздели, да ни противопостави". 

Байдън планира обръщение към нацията след края на изборния ден. 

Според "Ню Йорк таймс" Тръмп ще организира в Белия дом прием за няколкостотин гости. Все повече анализатори обаче смятат, че резултатът няма да е ясен веднага заради огромния брой американци, гласували по пощата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна