Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диего Марадона бе приет в болница, в добро състояние е (обновено)

| обновено на 03.11.20 в 11:15
Диего Марадона
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона бе приет в частна клиника в Ла Плата южно от Буенос Айрес за медицински изследвания, предадоха световните агенции.

Според редица аржентински медии хоспитализацията няма връзка с коронавируса или с физическото състояние на 60-годишния Марадона, а по-скоро с психологическото му състояние.

Марадона присъства миналия петък на тренировка на местния клуб Химнасия и Eсгрима  от Ла Плата, но не изглеждаше във форма и се движеше трудно.

Той е технически директор на клуба. Някои от близките на звездата неотдавна имаха симптоми, свързани с тези на заразени с коронавируса, но тестовете им бяха отрицателни.

Личният лекар на аржентинската футболна легенда Леополдо Луке заяви, че няма място за притеснение относно здравословното му състояние.

"Това, че той е в клиниката, му помага. Марадона е тук, защото сам искаше да дойде. Здравето му не беше в опасност, така че не дойдохме спешно. Той беше хоспитализиран за три дни, за да възстанови водния баланс на тялото. Марадона иска да ръководи своя отбор в неделя. Той е добре, ако иска, може да напусне болницата", коментира Луке.

Лекарят отрече слуховете, че хоспитализацията на Марадона е свързана с употребата на наркотици.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна