Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кое е най-подходящото място за карантинен хотел за заразени с Covid-19

| обновено на 06.11.20 в 16:20
Снимка: orlica-pamporovo.com

Базата на Министерския съвет в курорта Пампорово е най-подходящото място за карантинен хотел за Covid-19. Това заяви пред кореспондента ни в Смолян Радостина Чернокова, председателят на Регионалната туристическа асоциация „Родопи“ Пантелей Мемцов по повод идеята на управляващите.

„Хотел „Орлица“, база на Министерски съвет, разбираемо там беше със заповед на министър-председателя или на ресорния министър, съответно и компилация на министъра на здравеопазването – всичко това, което е като стандарт, е създадено, по най-бързия начин ще могат да го реализират, защото все пак те са държавни служители“, коментира Мемцов.

Хотелиерският бизнес има готовност да предостави над 3000 легла в цялата страна, където да се настаняват карантинирани лица, хора в изолация и близки на болни от Covid-19. Това стана ясно след среща на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова с представители на Националния борд по туризъм и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

„Хубаво е да се обособи такова средство за подслон, за да може курортът да функционира по най-добрия начин. Това трябва да стане в оперативен порядък“, допълни Мемцов.

С коментар по темата в предаването „Хоризонт за вас“ се включи и проф. Стоян Маринов, декан на факултета по управление в Икономическия университет във Варна, член на УС на варненската туристическа камара:

„Идеята хотелите да помогнат в пандемията не е нова, прави се по света, хубаво е, че се поема и в България. Бизнесът ще подходи отговорни, дори може да предложи за петзвездни хотели условия, които да му покриват разходите, а не да печели от това. Не е казано, че ще се плаща по цените на петзвездни хотели“.

Интервюто с Пантелей Мемцов и проф. Стоян Маринов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна