Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианецът Синер също е четвъртфиналист

Яник Синер
Снимка: БГНЕС

Шампионът от турнира на АТП "Следващата генерация" Яник Синер (Италия) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 389270 евро.

19-годишният Синер елиминира с 6:3, 6:4 в зала "Арена Армеец" швейцареца Марк-Андреа Хюзлер, "щастлив губещ" от квалификациите.

Италианецът, който е 44-и в света в момента, сервира много стабилно, като не допусна пробив и спечели 32 от 37 разиграни точки при първото си подаване.

Той спаси единствените два брейкбола на съперника в петия гейм на първата част, след което проби за 5:3 и затвори сета на собствен сервис.

Във втората част Синер направи още един брейк в седмия гейм и това се оказа достатъчно за 80-минутния успех срещу 149-ия в света Хюзлер.

"Радвам се за тази победа. Марк-Андреа е отличен играч. Той е левичар, има хубав сервис, който е труден за разчитане. Ако се отпуснеш срещу него дори в един твой сервис-гейм, може да загубиш. Трудно са постига ритъм срещу такива играчи. Постоянно трябва да търсиш решение за ретурите. Щастлив съм, че успях", заяви италианецът, четвъртфиналист на "Ролан Гарос".
В търсене на втория си полуфинал през сезона след турнира в Кьолн в края на октомври Синер ще се изправи утре срещу третия поставен Алекс Де Минор (Австралия), който надделя по-рано днес над квалификанта Аслан Карацев (Русия) с 6:4, 7:6(5).

"Алекс е солиден играч, движи се много бързо. Значително подобри играта си през тази година. Но аз също. Планът е да се придържам към основните неща - добър сервис, дълбоки удари и да го движа по корта. Със сигурност това ще бъде най-трудният ми мач дотук, но го очаквам с нетърпение. Чувствам се отлично на корта досега. Физически също съм добре", каза още Синер.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени