Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поспишил финалист на турнира по тенис в София

Вашек Поспишил е на финал в София
Снимка: sportal.bg

Канадецът Вашек Поспишил се класира за финала на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 389270 евро.
Поспишил пласира 19 аса и надделя над французина Ришар Гаске с 6:7(6), 6:2, 6:0 след 1:52 часа игра.
Първият сет, който продължи 55 минути, премина без пробиви, въпреки  предимството на канадеца. В табрека 34-годишният Гаске се възползва от по-големия си опит и измъкна частта с 8:6 точки, след като навакса изоставане от 3:5.
Постепенно 30-годишният Поспишил тотално овладя контрола върху мача, още повече, че съперникът му получи и физически проблем във втория сет.  Така канадецът успя да стигне до пълен обрат, след като спечели 11 поредни гейма.   

"Щастлив съм. Имах шансове в първия сет. Сервирах доста добре и беше разочароващо, че го загубих. Но останах спокоен, защото чувствах, че играта ми върви. Във втория сет повиших още интензитета, станах по-агресивен, а той позагуби енергия. В същото време аз поддържах постоянно добро ниво. Чувствах се добре, усещах, че диктувам играта. След пробива в началото на третия сет вече бях много уверен и заиграх още по-освободено.  За мен е приятна изненада от начина, по който завършвам сезона с представянето си си на този турнир", коментира Поспишил, който достигна до втори финал за сезона след надпреварата в Монпелие през февруари и общо до трети в кариерата си.
Той ще търси утре първи трофей срещу дебютанта в мач за титлата в Тура на АТП Яник Синер (Италия).



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна