Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обявиха наградния фонд на Балканския новогодишен крос

Наградният фонд на Балканския новогодишен пробег в Правец ще бъде 7000 лева, което гарантира силно участие в лекоатлетическата атракция за края на 2020 и началото на 2021 година. Стартът на състезанието ще бъде в 23.50 часа в новогодишната нощ на 31 декември.

Уникалната надпревара е продължение на среднощния новогодишен пробег, който се провежда от десетилетия в град Правец. През тази година новото е, че АБАФ, БФЛА, община Правец и движението "Рън България" обединяват усилия, за да стане събитието международно. Шосейният пробег ще бъде с дължина от 7 километра, а последните детайли (регистрация, възможности за хотелско настаняване и куверт в новогодишната нощ, програма, подробности за трасето и т.н.) ще бъдат оповестени до 20 ноември.

Правец бе домакин на един от най-успешните балкански шампионати за мъже и жени по лека атлетика през 2019 година, а атлетическата база на града има стадион с всички атлетически сектори, като и стадион за загряване с нови атлетически писти.
Регистрация за любители бегачи за Балканския новогодишен пробег може да се направи на www.runbulgar.com.

Победителите при мъжете и жените при заявените бегачи от АБАФ (Асоциацията на балканските атлетически федерации) ще получат по 300 евро. Финансови стимули в евро има до шесто място.

В класирането за "Рън България" също ще се раздават премии от първо до шесто място, като първенците при мъжете и жените ще заработят по 250 лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени