Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимира Стоянова с подарък за 60-годишнината на гимназията си в Русе

Оперната прима направи майсторски клас в НУИ "Проф. Веселин Стоянов"

Снимка: krassimira-stoyanova.com

На рожден ден като на рожден ден - с подаръци, музика и щастливи усмивки от сбъднати желания: Русенското училище по изкуствата, което носи името на композитора Веселин Стоянов, получи пореден безценен жест от оперната прима Красимира Стоянова, която подари на гимназията, в която самата тя е учила, майсторски клас по оперно пеене. Той завърши с концерт в неделя, 15 ноември, съпровождан от Оркестъра на Русенската опера с диригент Димитър Косев - също възпитаник на училището.

Мария Дуканова, кметът Пенчо Милков и примата Красимира Стоянова (от ляво надясно)Не много отдавна голямата наша певица дари и голяма сума пари за закупуването на нов концертен роял и за репарирането на пианата, на които учениците свирят, а името й е изписано на "златната стена" в учебното заведение, до имената на най-големите благотворители. По време на майсторския клас беше обявено, че Красимира Стоянова е предложена за почетен гражданин на град Русе.

Директорката Мария Дуканова отбеляза в интервю за предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт", че голяма част от амбициозната програма, изготвена по повод годишнината на НУИ "Проф. Веселин Стоянов", не се е осъществила заради пандемията, но отмяната на гастрол на Красимира Стоянова в Метрополитън опера - Ню Йорк най-неочаквано е освободило времето в нейния натоварен иначе график, необходимо да бъде проведен майсторски клас по оперно пеене, за който в Русе мечтаят отдавна.

За атмосферата по време на работата на курсистите с голямата оперна прима и за други осъществени проекти във връзка с 60-годишнината - чуйте в интервюто с Мария Дуканова в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени