Eмисия новини
от 17.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ангел Траков: Мечтата ми е да направя писта, но не просто писта, а едно мултифункционално съоръжение

Ангел Траков
Снимка: БГНЕС


„Основаната причина е любовта към спорта. Респект към това, което е направил Богдан Николов. Моторните спортове в последните години се свързваха с неговото име.  Това, което той постигна, да организира кръгове от световните и европейските шампионати  е доста висока летва. Ние ще положим всички усилия, най-малкото да запазим всичко това, което той е успял да направи. Имаме желанието да го надградим“, така новият президент на БФ по мотоциклетизъм Ангел Траков обясни мотива си да заеме ръководния пост в централата.

„Първо трябва да поработим върху PR-a на самата федерация. Трябва състезанията да бъдат популяризирани повече. Трябва да предизвикаме по-голям зрителски интерес. Това ще докара повече публика на нашите състезания. Така ще дойдат повече рекламодатели и спонсори. Идеята е да се помага на клубовете и на състезателите. Трябва да започнем да работим с децата и с юношите. Целта е да създадем кадри, които един ден, дай Боже, да се изявяват на световната сцена. Много неща могат да се направят, но всичко е свързано с финансови средства.  В този момент набирането на тези средства е доста трудно, защото пандемията също оказва влияние, както върху бизнеса, така и върху спорта. Това е още един проблем, с който трябва да се преборим. Има нов Управителен съвет. Аз смятам, че трябва да има приемственост между двата екипа. Това нещо става с надграждане и с нови идеи. Трябват нови хора, които са позитивно настроени и са ентусиазирани да развиваме спорта. Екипът е малък. Постарах се в Управителният съвет да има по един представител на всяка дисциплина. Целта ни е с общи усилия да направим по-добри условия за всички състезатели, зрители, отбори, рекламодатели и спонсори. Разбира се, ще продължим да разчитаме на стария екип, които се справя перфектно с организацията на състезанията. Иво Цветанов ще остане генерален секретар, но ще бъде и член на Управителния съвет. Той е човек, на който аз много ще разчитам. Богдан Николов беше избран за почетен председател, защото заслужава тази титла. Пак казвам, доказал се е в годините с всичко, което е постигнал в нашия спорт. Нашата федерация е една от малкото, която се запази, от тези в моторните спортове и се развива успешно", допълни Траков и завърши:

„Мечтата ми е да направя писта. Даже бих, казал не просто писта, а едно мултифункционално съоръжение, на което да се провеждат състезания от почти всички дисциплини. Не съм голям оптимист, че това ще се случи за четири години. Напротив, но мисля, че това е достатъчно време за да поставим основите на един такъв проект, който в близките години да се реализира. Искам този проект да бъде съобразен с нашите стандарти, с реалностите в нашата държава, за да може този да се реализира“


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
Още от