Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена на 29 години е последната жертва на коронавируса в Перник

Снимка: Ани Петрова

На 18 ноември тя е била хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение в местната Многопрофилна болница за активно лечение „Рахила Ангелова” в Перник. По информация на местната здравна инспекция младата жена е била с придружаващо заболяване.

51 са новите случаи на COVID-19 в област Перник за изминалото денонощие. Въпреки това ситуацията остава тежка, а натискът над системата не отслабва, каза управителят на МБАЛ „Рахила Ангелова” д-р Анатоли Митов.

„Много болни. Много приемаме, малко изписваме. Увредени възрастни хора, тежки пневмонии. Болницата се задръства”, каза д-р Митов.

Най- сериозният проблем в лечебното заведение е с кадрите. Голям процент от персонала на многопрофилната болница е в пенсионна възраст. Има много болни медици. Въпреки многократните призиви на д-р Митов лекари от доболничната помощ да помагат с дежурства в отделенията, отклик досега няма

„Имаме двама доброволци, мъж и жена- санитари, но те нямат нищо общо с медицината. Хората са дошли да чистят”, заяви Митов.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна