Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Журналистите Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории в книга

4
Милен Атанасов и Биляна Бонева
Снимка: Невена Рикова

Журналистите от БНТ Биляна Бонева и Милен Атанасов събраха 19 вдъхновяващи истории на хора със свободен дух в книгата "Пътешествия за мечтатели". Всеки от разказите в нея съдържа много други истории, които не престават да дават начало на още по-нови истории. Очаква се книгата да бъде в продажба от 14-и  декември. 

Милен и Биляна са лица, познати с рубриките „Зелена светлина“ и „Улови момента" по Българската национална телевизия, където показват на зрителите хубавите, идейни и вдъхновяващи неща, които се случват, но рядко влизат в новинарските емисии.


"Години наред събирахме подобни истории. Те ни намираха в нашето ежедневие и докато много дълго време се възхищавахме и вдъхновявахме от хората, носители и герои на тези истории, в един момент се запитах защо да не опиша как ми влияят на мен, за да може през един такъв разказ да се вдъхновят повече хора, нещо, от което имаме нужда в наши дни", каза Милен Атанасов.

Това са личности и пътешествия, които ни вдъхновиха, допълни Биляна Бонева:

"Една от любимите ми истории е за последните морски номади, с които общувах и имах невероятен шанс да се свържа напълно виртуално. Те обитават водите край Тайланд и става въпрос за най-добрия гмуркач в този район и затова реших да разкажа тяхната история, защото това е едно изчезващо племе, което е уникално, но все пак се адаптира към съвременния живот. Живеят в лодки".

Снимка: Невена Рикова

Трябва да отворим очите си и за хора, които са откриватели и пътешественици в своя личен живот.

"Ние имахме щастието да се запознаем с такива хора и те са намерили място на страниците на книгата. Няма неинтересни точки и неинтересни ъгълчета, за които да сме се сетили и да не сме ги обрисували", допълни Милен Атанасов.

Биляна Бонева и Милен Атанасов подготвят и подкаст по БНТ -  Как „американската мечта“ променя хората?

Цялото интервю можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени