Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Областната болница във Велико Търново търси доброволци за куриери

Областната болница във Велико Търново
Снимка: Здравка Маслянкова

Областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново търси доброволци, които да извършват куриерски услуги между отделенията, лабораторията и болничната аптека. 

На ден са нужни поне по двама доброволци за куриери, защото сестрите и санитарите в седемте Covid отделения не излизат от там по седем дена, а някой трябва да осъществява връзката между отделенията и диагностичните звена, посочи главната сестра на великотърновската болница Йорданка Минекова: 

„Епруветки с кръв да се носят до лабораторията, кръвни продукти. Отделно лекарства, медикаменти от болничната аптека трябва по някакъв начин да стигнат и до Covid отделенията. Храната на пациентите се разнася също. Дезинфектанти, консумативи, еднократни облекла. Наистина имаме крещяща нужда от доброволци“. 

Графикът на доброволците ще бъде съобразен със свободното им време, те няма да влизат в Covid отделенията и рискът за здравето им е минимален, уточниха от великотърновската болница. Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.