Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нигяр Джафер: Закъснява се с ясна информационна кампания за ваксинирането

Снимка: БГНЕС

Възниква въпросът защо изпълнителната власт, която има достатъчно правомощия, прехвърля решението към Народното събрание. Причините може да са прехвърляне на отговорност, презастраховане и неяснота. Важно е дали България е готова да реагира логистично да се справи с подобен проблем“. Това каза пред БНР Нигяр Джафер, депутат от ДПС и член на здравната комисия в парламента, по повод гласуването от Народното събрание на проекторешение за участието на България в предварителни споразумения за покупка на ваксини срещу Covid-19

Според нея е притеснително постоянно обявяване на все по-нови и различни щабове, координационни центрове, планове, стратегии в хода на епидемията: 

„Част от мерките са закъснели, друга част са безсмислени и само за пред публиката. Проблем е, че първо един проблем се отрича, после се признава... Дали не се закъснява с информационна кампания какво се очаква при ваксиниране? Хората трябва да направят информиран избор дали да се ваксинират“. 

В предаването „Преди всички“ Джафер подчерта, че се намираме в конкурентна среда, в която фирмите се надпреварват по отношение на време, а има компромиси по отношение на ефикасността и безопасността. 

„Надпреварата е за имидж и за ниша“. 

Интервюто с Нигяр Джафер можете да чуете в звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна