Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стъклените ретро играчки отново на мода

Малко магазинче в Благоевград. Блестяща витрина с изящни ретро играчки. Спомняте ли си ги от детството?  На мода са, макар и в пъти по-скъпи от вносните китайски пластмасови играчки.

Продавач-консултантът Наталия Николова ни въвежда в пъстротата и красотата на коледната магия, събрана в малкото магазинче Споделя, че към тези играчки има голям интерес.

„Част от играчките са внос от Полша. Има голямо разнообразие. На много клиенти им напомнят точно за играчките от едно време. Най-търсени са снежните човечета, Дядо Коледа в различни варианти, гъбки, къщички, зайчета, еленчета, катерички, шишарки. Разнообразието е голямо и всеки може да открие нещо специално за себе си.“

Цените започват от 6 -7 лв. Румънските играчки, които в по-голямата част са доста обемни цветни топки, украсени с най-различни орнаменти, са значително по-скъпи. Тяхната цена достига до 30 лв.

В магазина се предлагат играчки от полирезин, това е синтетичен порцелан. Малките изящни фигурки, направени от този материал, също са чупливи, но изключително ефектни.

Пред витрината на магазинчето винаги има клиенти, които с интерес разглеждат красивите стъклени играчки за украсата на Коледното дърво.

Още подробности в звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна