Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Новини с добавена стойност” от Г-н Балев: Жени, потайности, фаталности, шарани

Снимка: Шарж: Алла и Чавдар Георгиеви

Привет-мривет и честит Никулден на всички, които почитат плътта на пълнения шаран и духа на известния светец, в чието име празнуваме днешния ден. Рубриката “Новини с добавена стойност” е нашата духовна финансова институция, където преработваме неуморно публична информация, но така че да се обогатим вътрешно. Ние сме един Уолстрийт на духовното банкиране. 

А Свети Никола, избавителят на пленниците, е известен като покровител на моряците и раците, пантелейпътниците, търговците и особено банкерите. Но не тия банкери, които ловят шарани и събарят банки, а почтените финансови работници, които не ни ограбват, а прецизират нашите капитали, доколкото разполагаме с такива.

Отварям една малка скоба, за да уточня, че за разлика от банкерите и рибарите бързите кредитори сами си развалят кармата и Свети Никола не ги покровителства. Хората, които раздават и събират бързи кредити, не се ползват с благословията на светеца така, както един беден рибар или една честна банкерка.

А днес, да си кажем откровено, има и един по-специален празник - рожден ден празнува най-красивата банкерка на европейския континент - тя е с български произход и не е Мата Хари, да е жива и здрава. И това го оставям като малка загадка - коя е тази ослепително красива европейска банкерка, родена на днешния ден?

И понеже днес ще говорим за жени, които не са Мата Хари, нека най-напред да припомним коя е тя. Мата Хари е легендарна шпионка, танцьорка, аферистка и куртизанка от преди сто и няколко години. Тя била много голям експерт в интимната комуникация, може би от ранга на Наталия Кобилкина или Лейди Макбет на Шостакович. Знаела разни далекоизточни номера от остров Бали, където също живяла, преди да почне да шета из Европа. Със своите еротични маниери тя оплела в мрежите си цяло стадо шарани паралии. 

Към парите Мата Хари имала изключително безотговорно отношение. Много чекмеджета опразнила, но още повече пари разпиляла по казината. Въпреки че ѝ плащали две разузнавания, въпреки че поддържала изгодни еротични отношения с всякакви негодници, червиви от пари и пороци. Въпреки всички тия източници на доходи и комфорт тя прахосвала абсолютно всичко за пиене и хазарт и вечно била в преразход, а не като почтените банкерки. Затова и накрая оплела конците, французите я разкрили като вражески шпионин и набързо я ликвидирали.

Така печално завършила живота си тази жена, тъй безотговорна във финансово и морално отношение. Това е Мата Хари от Първата световна война.

А днешната Мата Хари е някаква тайнствена фемина загадка, за която Бойко Борисов се изповяда и пред европейската преса. Някаква фатална аранжорка на чекмеджета. Шпионка, аферистка, вероломка.

Според последната версия на г-н Борисов пред “Франкфуртер Алгемайне Цайтунг” тази изключително еротична аферистка преодоляла всичките екзистенциални бариери на неговия дом и неговата личност. И като получила достъп до светая светих тази хищна хиена Хари подредила из чекмеджетата му скандалните предмети на криминалното богатство. И съставила компромат с нечувана ярост. Мата Хари си носела в чантата гангстерски пачки и кюлчета злато, които наредила в покоите на премиера, наснимала ги, а когато снимките видяха бял свят, всички се потресохме и удивихме. И може би малко се обогатихме духовно, съзерцавайки тия пачки и кюлчета в премиерската спалня.

Това е едно духовно-материално преживяване с много неизвестни и тъкмо те ни възбуждат въображението - където няма логическо съгласуване, фантазията ни почва да се озърта. В историята с пачките на Мата Хари има някои природни чудеса. Премиерът твърди, че Мата Хари си донесла пачките и златото в дамската чанта - може, не е невъзможно. Половин чекмедже може да се препълни, ако си носим бременна чанта. Просто трябва да се мушнем покрай охраната от НСО. Тия смели момчета от НСО обаче твърдят, че не пускали непроверени чанти, особено ако изглеждат бременни. Аз примерно съм разсеян лирик и ако мине покрай мен някоя чанта, бременна с пачки, може и нищо да не забележа, понеже търся рима на банкерка или нещо си там съзерцавам като рибар плувката на въдицата си. Обаче ако съм един левент от НСО в бойно дежурство, си мисля, че ще ми направи впечатление, ако се яви в периметъра ми една шармантна Мата Хари с бременна чанта. Даже ако съм по-уверен в еротичната комуникация, бих казал - извинете, госпожа, но чантата ви май е бременна. Да не вземе да роди някой скандал!  

И тука със сигурност ще започне една борба на погледи, борба на еротични характери - Мата Хари ще ми казва с очи - пусни ме вътре, юначе, аз имам малко работа с премиера, той ей сега ще си дойде вкъщи, преди малко се разбрахме да го изчакам. А пък аз, нали съм гард от НСО, ще ѝ отговарям с моите очи - чантата ви е бременна, госпожо, не ме баламосвайте с еротиките си, не мога да ви пусна, без да разгледам вътрешността на тая чанта.  

И тука вече е въпрос на еротичен авторитет. Ако Мата Хари има по-силен еротичен авторитет от мен, тя ще победи и ще влезе да си развърти престъпленията. Обаче ако аз имам по-силен еротичен авторитет, няма да я пусна и ще пресека из корен опитите да се омаскари Нашия лидер. И тука ще припомня, че този гард на НСО всъщност не съм аз. И той не е сам, а работи в екип. И те за това са учили. И най-вероятно не са никакви поети, но да речем, че и те си имат чувства, и понякога трепнат и да се разколебаят пред нечий еротичен авторитет. Но ако трябва да изчислим баланса на силите, според нас гардовете от НСО би трябвало да са доминиращата страна. И като видят една Мата Хари с бременна чанта, която всеки момент ще роди голям брой братя близнаци парични знаци - те ще я спрат веднагически. 

От друга страна, вярваме на премиера. Но ни се иска да вярваме и на НСО. Обаче версиите им са непримирими. Това в поезията и в семейното право се нарича неразрешим конфликт, фатално противоречие. Затова аз съм принуден да приема, че Мата Хари на 21 век явно има по-голям еротичен авторитет от цял екип мъжаги на НСО, които пазят къщата на премиера. Възможно е, възможно е. Мен, когато ме правят на шаран и ми говорят врели-некипели, не се сърдя, защото съм открит и доверчив като жените на ГЕРБ и като потребител на бързи кредити.

Вие може би не сте разбрали, но в женската организация на ГЕРБ започна една акция - емблематични дами от партията излизат и казват: Je ne suis pas Mata Hari. Аз не съм Мата Хари. 

По този начин жените на ГЕРБ заявяват, че никога не използват еротичния си авторитет за недостойни каузи. Затова всяка истинска герберица днес трябва да заяви категорично и високо: Аз не съм Мата Хари. 

И трябва да ви кажа, че и аз самият никога-никога не съм злоупотребявал с моя еротичен авторитет.

Аз не съм Мата Хари, аз съм Г-н Балев от вестник СЕГА, медията на свободните хора. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!