Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награден фонд мотивира участниците в кампанията „Аз тренирам таекуондо“

Българската федерация по олимпийско таекуондо, посолството на Република Корея в България, и Национална спортна академия „Васил Левски“ започнаха съвместната кампания „Аз тренирам таекуондо“, за да запознаят българската публика с красотата и ценностите на бойното изкуство и олимпийски спорт таекуондо.

За целта ще се използват онлайн видео уроци и онлайн състезание с награден фонд.

Инициативата има и друга цел – да помогне да се минимизират негативните физически и психически човешки състояния, причинени от актуалната социална изолация чрез приятна и безопасна спортна активност у дома.

„Организираме он- лайн състезание в дисциплината Пумсе. В този турнир могат да се включат както състезатели по таекуондо, така и хора, които са абсолютно начинаещи. Формите са седем. Трябва да научите една от тях, да я заснемете и да я публикувате във социалните мрежи с #2020TAEKWONDOBULGARIA€ 10-те видеа събрали най-много харесвания участват във финалния кръг, където във всяка една от шестте категории могат да се спечелят средства от наградния фонд. Първа награда е 300 лева, втора е 200 лева и трета е 100 лева. Възрастовите групи са три – до 9 години, до 14 години и над 15 години. Във финала най-доброто видео ще бъде определено от съдии, като те няма да са свързани с таекуондото. Ще има представители на художествената гимнастика, на артистичните среди и т.н. Всеки може да участва с видео до 27 декември“, разясни доц. Димитър Аврамов, преподавател в НСА „Васил Левски“ и председател на ТК „Фитнес НСА“.





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна