Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: По-добрият отбор загуби

Клоп и Моуриньо след мача.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Жозе Моуриньо разкритикува поведението на Юрген Клоп на тъчлинията след поражението на неговия Тотнъм от Ливърпул с 1:2 на „Анфилд“ след късния гол на Роберто Фирмино.

Победата гарантира първото място на „червените“ в таблицата на Висшата лига, което бе окупирано от „шпорите“, макар и по голова разлика, преди сблъсъка между двата тима. Моуриньо и Клоп влязоха в спор след последния съдийски сигнал на двубоя и бившият мениджър на Челси и Манчестър Юнайтед разкри техния разговор по време на интервюто си след края на срещата.

„Казах на Клоп, че по-добрият отбор загуби и той не се съгласи с мен, но това е негово мнение – ако аз се държа по този начин начин на тъчлинията, няма да съм тук. Това е емоционално? По една или друга причина съм различен“, започна португалецът. Той остана недоволен и от загубата, казвайки, че тимът е пропуснал шансове да си тръгна с победа на „Анфилд“.

„Бяхме близо до победата, да, не толкова близо до равенство – бяхме близо до победата, но пропуснахме своите шансове, имахме положения, контролирахме двубоя – равенството щеше да бъде лош резултат – така че може да си представите как се чувстваме след загуба. Много добро представяне, разбира се, направихме грешки, трябва да подобрим някои неща, много несправедлив резултат“.

„Моят отбор ми каза, че съм прав, когато казах в началото на сезона, че излизаме всеки мач за победа. Играхме срещу шампиона на техен стадион и имахме най-добрите положения да спечелим. Тимът беше брилянтен. Днес Ливърпул не изглеждаше като отбор, който е шампион, европейски шампион, световен шампион – тази разлика не беше на терена", допълни Жозе Моуриньо.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени