Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп отхвърли приетия от Конгреса пакет с помощи за пострадалите от Covid-19

Американският президент Доналд Тръмп
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп разкритикува гласувания от Конгреса пакет от стимули в отговор на пандемията от Covid-19 и подаде сигнал, че няма да го обнародва. Пакетът от 900 милиарда долара предвижда финансова помощ от 600 долара член на домакинство.  

Във видео, публикувано в Туитър, Тръмп нарече гласувания от двете камари на Конгреса пакет „позор” и поиска ново предложение, което да предвижда по 2 хиляди долара на член на домакинство.  

Идеята за чековете от 600 долара бе лансирана по-рано този месец от администрацията на Тръмп.  

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси побърза с коментар като заяви в Туитър, че демократите са готови още тази седмица единодушно да подкрепят идеята за чекове от 2 хиляди долара.  

По време на около четири минутното видео президентът посочи, че за законопроекта конгресмените са намерили как да включат пари за „страни в чужбина, лобисти и специални интереси докато дават оскъден минимум на американците.“  

Гласуваният от Конгреса пакет от мерки е резултат от месеци на преговори между републиканци и демократи и забавянето на влизането му в сила може да остави милиони безработни без средства и да влоши така или иначе влошената ситуация за малки бизнеси.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна