Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители: Третират ни като собственици на заразоносители, които искаме да сложим в училищата

Снимка: БГНЕС

"Третират ни като собственици на заразоносители, които искаме да сложим в училищата, за да сеят зараза", каза пред БНР Христина Домозетова - един от инициаторите на отворено писмо, което родители и експерти изпратиха до управляващите.

Те са провокирани да напишат това обръщение заради липсата на диалог и желание за гъвкавост в решенията на институциите.

По думите ѝ мерките срещу Covid-19 не се спазват в заведенията, а в училищата най-стриктно се спазват, защото като е казано, че са затворени, никой не може да отиде на училище. 

"Трябва да се мине на някакви хибридни форми на обучение. Трябва много по-внимателно и по-индивидуално да се изследва къде можем да си позволим дистанционно обучение - дали в големите градове и на горните класове", посочи Домозетова.

Според нея трябва да се обсъди защо не може учители, които вече са преминали през заболяването, да водят присъствени часове.

"Защо не изследваме възможността сред учителите да има доброволци, които да водят учебни часове в училище, както има лекари доброволци", коментира още тя.

Интервюто на Веселина Миланова с Христина Домозетова в предаването "Преди всички" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна