Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: Гоним място в шестицата

Любослав Пенев
Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Царско село Любослав Пенев заяви, че отборът ще гони място в шестицата в оставащите мачове от редовния сезон в Първа лига през пролетта.

Столичани направиха днес първа тренировка за годината в залата на клубния комплекс "Царско село", където ще изкарат цялата си подготовка.

"Засега нямам информация да има контузени. Току що разговарях с момчетата. Идват от една немалка почивка от 20 дни. Аз ги виждам добре. Днес е първа тренировка, вработваща. Избрахме да започнем в зала, защото за мен е важно здравето на футболистите. В предишните дни беше много хубаво време, но днес е малко по-различно - вали дъжд и има много силен вятър, така че предпочитам да ги предпазя. Тренировките, които можем, ще ги правим в зала", коментира Пенев.

"Завършихме полусезона с добри игри, не успяхме да спечелим точките, които искахме, въпреки че ги заслужавахме, но това вече е история. Засега има дистанция до първата шестица, но се надявам това нещо да се коригира и да се доближим. Затова казвам на момчетата, че трябва да си поставяме високи цели. Гоним шестицата. Тези момчета имат сериозен потенциал. Но първо трябва да си свършим работата по време на тренировките.Трябва да има конкуренция в отбора и да надграждаме. Няма друг начин. Това е философията, която трябва да прилагаме", каза още той.

Пенев заяви, че се работи по селекцията, но не пожела да съобщи кои постове смята да подсили.

"Ще има нови попълнения на различни постове. Но когато дойдат, тогава ще ги коментираме. Разделихме се с няколко футболисти, но с други към момента не планираме, освен ако не се появи някоя сериозна оферта. Към момента всички остават", завърши Любослав Пенев.

На този етап Царско село има договорени четири контролни срещи срещу Пирин (Благоевград), Спортист (Своге), Хебър и Ботев (Пловдив).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна