Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремо от Казанлъшко, който живее в Щатите и обича да снима

Здравейте!

Казвам се Ремо и моето скъпо хоби се нарича Фотография. Родом съм от Казанлъшко, но живея в Щатите от 15 години.

Преди да започна разказа си, искам първо да благодаря на Ани Петрова за поканата, за мен е голяма чест! Искрено ти благодаря!

Значи, по фотографията се запалих някъде през 2008 година по-сериозно… спомням си и първия ми фотоапарат, който си поръчах по това време, новият "Никон Д90”. Невероятна фотокамерка за времето си, която напълно промени моята перспектива за света. Общо взето, това беше първото ми сблъскване с невероятния потенциал, който се крие в това уникално изкуство. Аз по принцип съм си музикант човек от малък, свиря на китара по малко тук и там… даже си спомням, че и рисувах в тинейджърските ми години по едно време, така че не смятам, че е голяма изненадата да се запаля по още едно изобразително изкуство. Фотокамерата е същото нещо, каквото е и китарата, четката на художника и писалката на поета  - просто инструмент! Но в никакъв случай обикновен инструмент, имащ потенциала да докосне милиони хора, дори и да промени света! Повечето от нас дори не осъзнават, че всички притежаваме уникален супер пауър, наречен “глас”. Моето изкуство е моят глас.





През годините съм се занимавал с какви ли не жанрове, стрийт, портрети, сватби, семейства… В момента съм най-запален по пейзажи и сити скейпс предимно. Любимото ми време за снимки по принцип е преди изгрев или след залез. Всичко, което се случва в тези златни минутки 2 пъти дневно, е просто омайващо, някакси даже интимно…винаги ме е привличало много. Светът изглежда напълно различно, действа ми като медитация, автоматично включвам на осъзнат режим и искрено се наслаждавам на момента. Мечтата ми е да обикалям света неспирно и да посрещам тези уникални моменти от различни гледни точки и да ги споделям с други хора като мен, които нямат възможност или просто се занимават с други неща, но са привързани към красотата. Често снимам и от въздуха с моето любимо дронче, без което вече не мога да живея! Възможността да снимаш от уникални перспективи е просто невероятна!





Овладяването на фотографски умения и работа над моя личен характер са основните цели в живота ми. Вярвам, че с упорит труд всичко се постига! Наистина съм страстен да уча нови неща всеки ден. Надявам се един ден да започна да помагам и да уча и други страстни души като мен. Адски много уважавам и обичам хората, които ме вдъхновяват и много бих желал да стана такъв и аз като порасна. Както споделих и по рано, до този момент фотографията ми е само хоби и така ми допада отлично. Мога напълно да и се отдам. Опитвал съм се да работя с хора по различни проекти, сватби, портрети и какво ли не, определено не е за мен. Самото напрежение, че трябва да снимам нещо, което не ми е на сърце, не работи добре при мен. Ако някой ден започна да си изкарвам прехраната по този начин, бих желал да е по моите условия, да ми плащат да правя това, което обичам. Работя в транспортния бизнес, така че засега успявам да свържа двата края по някакъв начин, определено не е леко, но е ок. Наясно съм, че лесно няма! Благодарен съм, че имам възможностите, които имам! Също така да ви припомня че не целта е важнаа пътят! ЧНГ!!!




За тези от вас, които искат да ме подкрепят и следят моето приключение, можете да ме следвате на:

Инстаграм: https://www.instagram.com/remo_daut

Фейсбук: https://www.facebook.com/remodaut

Ю-туб: https://www.youtube.com/channel/UCoBXXOfM1duucFlE0TNFR1Q

Фото Форум: https://photo-forum.net/wallburn

ПиАрт: Remo Daut


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени