Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Принц Хари и съпругата му Меган напускат социалните мрежи

Принц Хари и Меган Маркъл
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл са спрели да използват социалните мрежи поради вълна от обидни коментари, съобщи британският в. „Таймс“, цитиран от БТА.

В публикуваната вчера статия се отбелязва, че херцогът и херцогинята на Съсекс, които са имали 10,4 милиона последователи в Инстаграм, няма повече да използват подобни платформи, включително Фейсбук и Туитър. Те се отказват от социалните медии като част от новата си „прогресивна роля“ в Америка. Източник, близък до аристократичното семейство, съобщава, че те не планират да използват социални медии за новата си Фондация Арчуел и е „малко вероятно“ да използват отново лични акаунти.

Смята се, че двамата са били разочаровани от онлайн омразата, в социалните медии. Меган Маркъл вече се е оплаквала от трудните за издържане обиди в социалните мрежи. Ситуацията само се е влошила след брака ѝ с принц Хари.

Дори Бъкингамският дворец беше принуден да публикува предупреждение, че коментарите със заплахи срещу херцогинята на Съсекс могат да доведат до започване на разследване.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени