Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат от Главния прокурор надзор по дело за смърт на пътя

Снимка: Ани Петрова, БНР

Днес се навършват точно два месеца от смъртта на две момчета, които стават жертва на жестока катастрофа край пловдивското село Кадиево. 

На 11-ти ноември миналата година 16-годишният Тодор Бараков загива на място, а 17-годишният Виктор Василев е закаран в болница с множество травми, изпада в кома и по – късно издъхва. При катастрофата са ранени още две момчета, а на волана на БМВ-то, което се забива в дърво, е 17-годишният Петър Маринашки, който остава невредим. Задържан е за 24 часа, а след това е освободен срещу парична гаранция от 2000 лева. След намесата на медиите няколко дни по – късно му е отнето свидетелството за правоуправление.

Според разследващите причината за тежката катастрофа е несъобразена скорост. При бързите тестове пробите за наркотици и алкохол на шофьора са отрицателни. Все още обаче няма резултат от кръвния тест, а това не е нормално, смятат родителите на загиналите момчета. 

Те лично виждат причинителя на катастрофата отново да шофира дни след тежкото произшествие, както и да организира шумни купони без да показва каквото и да било съжаление за тежкия инцидент.

Възмутени от арогантното поведение на Петър Маринашки, родителите пишат Отворено писмо до Главния прокурор и започват събирането на подписка.

Тя стартира днес преди обед и само за няколко часа са събрани близо 60 подписа, разказва Галина Илчева, майка на загиналия 16-годишен Тодор Бараков.

Антоанета Петричанска разговаря с Галина Илчева за търсенето на справедливост и настояването институциите да си свършат работата. 

Интервюто е в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени