Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мехмед Дикме: Водим разговори с партията на Цветан Цветанов за съвместно явяване на изборите

Не се целим само в гласовете на ДПС, а на всички български граждани, заяви той

Снимка: БГНЕС

"Основната задача ни е да обединим обществото и да дадем равнопоставена възможност на всеки за участие в изборите и в управлението на страна". Това каза пред БНР бившият министър на земеделието в кабинета на Симеон Сакскобургготски - Мехмед Дикме, който регистрира Движение за единство на народа (ДЕН), което се обяви за алтернатива на ДПС.

Дикме обясни, че формацията им не се обръща към електората само на ДПС и не се целим само в гласовете на тези граждани, а на всички български граждани:

"Създаваме ДЕН сега не заради участието в предстоящите избори. Решението го взех още при ситуацията в парка "Росенец", когато хората от ДПС бяха докарани. Само една искра трябваше да прехвръкне там, за да бъде нарушен етническият мир. Ако етническият мир е залог в имота на един или друг човек, тогава защо тези хора не бяха докарани в Гърмен, когато се рушаха къщите на братята роми". 

Проектът не е създаден само за изборите, той тепърва ще се развива, категорично заяви Мехмед Дикме и уточни, че имат подкрепа от хората не само в смесените региони.

Лидерът на Движение за единство на народа подчерта, че водят разговори за съвместно явяване на предстоящите избори с партията на Цветан Цветанов "Републиканци за България", но и с други формации.

Интервюто на Снежана Иванова с Мехмед Дикме в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна