Eмисия новини
от 23.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Европроект улеснява общуването в семейството по трудни и деликатни теми

Снимка: Архив

Семействата в цяла Европа влизат в конфликти по сходни въпроси, почти всички имат едни и същи проблеми. Конфликтните теми обикновено са свързани със съчетаването на работа и семеен живот, възпитанието и образованието на децата, използването на медиите, боравенето с пари, културата на спорове, равнопоставеността на мъжа и жената.

Това показва проучване в 5 европейски страни, проведено през последните 2 години. За проекта пред Радио София разказа Пенка Спасова от сдружение „Учебна работилница Европа“.

Започналият проект „Еврородители 2020“, по който сдружението е партньор, ще задълбочи проучването по тези въпроси. В консорциума участват и Австрия, Германия, Испания и Гърция.

В момента се провежда онлайн анкета, която ще продължи до 22 януари, уточни Пенка Спасова.

Целевата група са родители на деца до 18 години. Анкетата е анонимна.

След провеждането й организаторите имат намерение да разработят игра, с която родителите да могат улеснят комуникацията в семейството по деликатните и трудните теми.

Чуйте разговора на Гергана Пейкова с Пенка Спасова.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.