Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кольо Колев: Има огромна ерозия в доверието към политическия елит

Кольо Колев
Снимка: БГНЕС

Никаквата разлика между основните политически сили засилва говоренето за възможната фалшификация на парламентарните избори през пролетта. Това каза пред БНР социологът Кольо Колев. 

По думите му има огромно насъбрано напрежение срещу управляващите и чисто психологически едва ли хората ще приемат евентуална победа на ГЕРБ. 

„До голяма степен всички парламентарно представени политически формации са в ролята на „разбитите авари“. Има огромна ерозия в доверието към политическия елит. Това предизвиква търсенето на алтернативи. Това обяснява доста доброто към момента представяне на партията на Слави Трифонов, това обяснява и шансовете на малките политически формации... Единствено ДПС се намира в относително добро политическо здраве“

В предаването „12+3“ Колев допълни: 

Трудноосъществимо изглежда правенето на стабилна коалиция. Не трябва и да се изключва възможността едно нестабилно правителство на базата на здравия разум да намери пътя за своето съществуване вън от политическите противопоставяния“. 

Според социолога справянето с епидемичната обстановка ще бъде сред основните аргументи при гласуването на хората: 

„Скоро ще стане ясно, че широко рекламираната ваксинация е вятър и мъгла. Тя не е подсигурена организационно, а и с ваксини. Още в средата на март това ще блесне ярко“. 

Интервюто с Кольо Колев можете да чуете в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!