Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 3000 души са минали през триажния кабинет в Дупница

Средно по 50-ина души минават на ден през триажния кабинет в Дупница.

Над 3 хиляди души със симптоми на Covid-19 са минали през триажния кабинет в Дупница от откриването му в началото на ноември. Въпреки намаляващия брой на новозаболели, до края на месеца кабинетът ще продължи да работи от 8 часа сутрин до полунощ.

Триажният кабинет се полза от жители на 6-те общини - Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево, Рила и Качериново.

Първоначално имаше трудности поради малкото желаещи да дават дежурства лекари и медицински сестри, но тази трудна ситуация беше преодоляна. Включиха се и доброволци.

Общината е поела изцяло финансирането на кабинета - от ремонта и обзавеждането на помещенията до заплащане на персонал и осигуряване на безплатни бързи тестове.

„Можехме да намалим работното време още този месец заради намалелия брой хора, които са със симптоми на Covid-19. В крайна сметка преценихме, че е добре да оставим до края на месеца същия график, и ако тенденцията се запази, следващият месец ще го редуцираме. Важно е, че триажът си свърши по блестящ начин работата и бе от полза - както за медиците ни, така и за самите жители на 6-те общини, които го ползваха или биха го ползвали“, каза зам.-кметът на Дупница Крум Милев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна