Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Йордан Калайков: За дистанционното обучение е необходима сериозна подготовка на преподавателите

Снимката е илюстративна
Снимка: БГНЕС

Проф. Йордан Калайков е преподавател по спортен мениджмънт, специалист и по арт мениджмънт, изкушен обаче и от словото, и от четката. Той не намира за странна дейността си на различни поприща, обяснява спорта като социален феномен, разсъждава върху важността на човешкия фактор във всяка дейност, за важността на парите, но и по-голямата важност на подготвените да ги управляват хора.

"Трябва да ви кажа, че постигнахме добри резултати, но веднага искам да подчертая, че моето разбиране е, че в този начин на преподаване - онлайн, е необходимо да се направи много сериозна предварителна подготовка от страна на преподавателите", каза в предаването "Нощен хоризонт" проф. Йордан Калайков във връзка с дистанционното обучение.

Независимо от затрудненията преподавателят е този, който ще провокира интереса.

"Аз много обичам едно съждение за щастието, защото емоционалното състояние зависи от усещането за щастие. Да имаш това, което имаш, но да си възторжен, тъй като възторгът е едно по-високо ниво на радостта", допълни проф. Йордан Калайков.

Проф. Калайков е публикувал 70 книги в областта на образованието, книги с проза, поезия и есеистика. Негови разкази и есета са издавани в сп. “Пламък”, сп.”Везни”, “Литературен вестник”, “Литературен форум” и в електронните издания „Литературен свят” и „Литературен клуб”. Негови публикации има в електронното списание за художествена литература “Muse Apprentice Guild” В Сан Диего, Калифорния. В Liternet.bg са издадени електронна книга и разкази, а в артзоната - картини от експозиции. Негови творби са преведени на английски, руски, френски и китайски език. Включен е в антологията “Български поети” през 2003 година на издателство “Захари Стоянов”. Член на Съюз на учените в България и на Сдружение на българските писатели.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна