Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Експерти от Троян с програма за социални услуги за уязвимите групи

Град Троян
Снимка: БГНЕС

Експерти от Община Троян са разработили Програма за осигуряване на здравни и социални услуги в условия на Covid-19, която  ще гарантира основни нива на защита на най-уязвимите граждани.

Основна цел на програмата е да осигури сигурност и подкрепа на най – уязвимите рискови групи, да се разшири обхватът и повиши качеството на социалните услуги, както и да се осигури мобилност на предлаганата подкрепа и интегрирано предоставяне на здравно-социални услуги в домашна среда, поясни експертът Мариана Николова:

„Дейностите по програмата са насочени към лица без доходи и живеещи под прага на бедност, самотно живеещите възрастни хора, хората с увреждания и в невъзможност за самообслужване“.

И през 2021 г. Община Троян ще продължи да предоставя услугите Домашен социален патронаж на 260 човека, безплатен топъл обяд за 150 нуждаещи се и лична помощ и интегрирани здравно-социални услуги по проект "Патронажна грижа".

Общината ще започне и предоставянето на нова социална услуга - "Асистентска подкрепа", на 107 нуждаещи се лица.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.