Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 220 машини обработват и почистват републиканските пътища

123 машини почистват улиците в София

Снимка: БГНЕС

Над 220 машини обработват и почистват републиканските пътища. Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия, призовават от Пътната агенция. В момента сняг вали на прохода „Петрохан“, както и в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София и Перник. Жълт код за потенциално опасно време за снеговалежи е обявен днес за цялата страна. Обилни снеговалежи се очаква в планинските райони, възможни са виелици, навявания и образуване на преспи.

При необходимост ще се затварят отделни пътни участъци за обработване на настилките, а там, където се налага заради силен вятър, снегонавявания и слаба видимост, е възможно трафикът да се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя, предупреждават от пътната агенция.

123 машини почистват и обработват срещу заледяване улиците в София. Приоритетно се работи по трасетата на градския транспорт. Опесъчават се и двата пътя на Витоша - „Драгалевци - Алеко“ и „Бояна - Златните мостове“.

"Всички машини работят. Започнаха да работят, първа обработка - да разпръсват смеси, там, където беше необходимо, за да няма снегонатрупване и заледяване. Приоритетно - улиците с масов градски транспорт и с обществена значимост. Не можем да говорим за заледяване, защото температурите са положителни. Проблемът може да се появи довечера, когато в по-късните часове на денонощието паднат температурите и могат да създадат реална опасност от заледяване", каза директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени