Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 600 000 лв. отпусна правителството за образователна инфраструктура

За ремонти на община Добрич се дават 470 хил. лв., а на Калофер - 105 000

| обновено на 27.01.21 в 14:03
Министерски съвет
Снимка: Ани Петрова

Правителството отпусна над 600 хиляди лева за изграждане и ремонт на ясли, детски градини и училища в страната. Средствата са по линия на тригодишна програма на министерството на образованието и науката.

С одобрените средства ще бъде ремонтирана сградата на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи в Стара Загора и ще бъде построена нова детска градина в града. Ще бъде изготвен и проект за нов учебен блок на Първо основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в Гоце Делчев. Миналата година са били одобрени 136 проекта за подобряване на образователната инфраструктура, посочи премиерът Бойко Борисов:

„За новите детски ясли и градини са одобрени 89 предложения. Предвидено е 41 училища и 6 професионални гимназии да получат средства за нови сгради, учебни корпуси, реконструкция, надстрояване и преустройване на съществуващите“.

Кабинетът отпусна милион 470 хиляди лева за община Добрич за ремонт на улици.

„Целта на ремонтите е да се отстрани компрометирана пътна настилка, както и инфраструктурата около тях“, посочи премиерът.

105 000 лева бяха отпуснати и за община Калофер отбеляза Борисов: „За ремонт на три заслона, изграждане на един нов заслон, както и заздравителен ремонт на опасни пътеки в национален парк Централен Балкан, парков участък Калофер“.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна