Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нанков: До края на деня ще бъде възстановено движението по АМ „Струма“

Движението между 7-и и 9-и километър на магистралата е спряно заради паднали скали

| обновено на 01.02.21 в 14:38
Снимка: БГНЕС

До края на деня ще бъде възстановено движението по автомагистрала „Струма“. Това каза в Бургас зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той уточни, че превантивно ще се затварят пътни отсечки там, където има опасност от срутищни процеси, предизвикани от обилните валежи:

„В този период, освен аварийни и палеативни дейности по обрушвания на скатове, други не могат да бъдат извършвани. В рамките на пролетните месеци и летните имаше един ангажимент, от миналогодишния такъв, в АПИ по отношение на омрежвания, обрушвания и работа с алпинисти по тези участъци“, каза Нанков.

По-рано днес Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че движението по АМ „Струма“ в участъка от км 7 до км 9 е спряно и в двете посоки заради почистване на скална маса. Шофьорите на леки автомобили трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Има обходен маршрут - през Мало Бучино и Владая, а тежкотоварните автомобили изчакват на място. 

Днес ще стане ясно и кога ще бъде пуснато движението при 8 километър на АМ „Струма” в посока „Кулата“. От Пътната агенция уверяват, че се прави всичко възможно платното за „Кулата“ да бъде отворено още днес. 

„Организацията  на движение е двупосочно движение в лявото платно докато завършим обрушването и укрепващите мероприятия. Правим всички усилия да приключим“, каза инж. Евгени Генчев от Пътната агенция. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна