Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата Славена Даскалова разказа за първите изяви на сцената и страстта си към мотора

Славена Даскалова
Снимка: БНР

Сцената винаги е била част от живота на Славена Даскалова, защото майка ѝ дълги години е била прима балерина на операта в Плевен. Първата ѝ изява на професионална сцена е, когато е била на 4-5 години, в постановката "Нестинарка" на Марин Големинов на Плевенската опера.

На 16 години Славена участва в популярния конкурс за млади изпълнители "Хит минус 1", след което записва и първите студийни проекти. През 1996 година е приета в музикалната академия СИАНО и заминава за Италия, където участиятa продължават на различни сцени и модни ревюта като певица, включително като гост изпълнител на конкурса Re e Regina del castello, проведен в Санто Стефано Д’Авето - Генуа и излъчен пряко по TELE - GENOVA - Италия.


"Първото ми професионално излизане на сцена беше на откриването на една импресарска агенция заедно с Люси Дяковска. Били сме много малки и много самоуверени, защото ние излязохме да изпеем песен на Марая Кери в дует - нещо, което в момента дори не бих си помислила след толкова години учене, пеене и опит зад гърба си, в момента не бих посмяла да направя, но тогава, на 15 години, ни е било "морето до колене". Това е първото излизане и оттам нататък започнаха да ни канят на балове, мероприятия и логично нещата тръгнаха в тази посока", разказа Славена Даскалова в предаването "Нощен хоризонт".

Песента "Внимавай" е първата авторска песен, написана за нея:

"Тази песен я написа Явор Кирин за мен и до голяма степен е успял да вкара Славена от това време - 2002-2003 година беше". 

Славена Даскалова обича да кара мотор, за първи път опитала на 13 години.


"Моторът е начин на светоусещане, моторът е свобода и не само физическа свобода от това, че по-бързо се придвижваш, че не чакаш в задръстванията, моторът е свобода на духа и начин на изразяване на самия себе си, защото когато си на мотор, за разлика от момента, когато си в колата, ти си сред природата, усещаш вятъра, усещаш миризмите, нямаш таван над себе си, виждаш небето, виждаш планините". 

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна